Like Les Deux Pigeons op FacebookWelkom bij Les Deux PigeonsNederlands  |  Engels  |  Frans  |  Duits
Home
Les Deux Pigeons
chambres d'hôtes
appartement
omgeving
foto's
gastenboek
verhalen
reserveren
voorwaarden
contact / route
links
France Voyage: chambre d'hôtes in de Franse Alpes-de-Haute-Provence

Les Deux Pigeons

In 2002 kochten we ons huis Les Deux Pigeons in de Provence, gelegen op een hoogvlakte langs de Durance, op zo'n acht kilometer ten noordoosten van de stad Sisteron. Het huis, gebouwd in 1890, ligt in een zeer rustige, landelijke omgeving en wordt omringd door de bergen van de Haute Provence. De mooie streek, de mensen, de bergen, de ontelbare zonovergoten dagen - die lunchen op het terras zelfs in november en december mogelijk maken - én de prachtige sterrenhemel 's nachts deden ons besluiten om ons in 2007 permanent in Frankrijk te vestigen.

Een grondige renovatie volgde om het huis aan te passen aan de eisen van deze tijd, waarbij het typische Franse karakter van het huis zoveel mogelijk werd bewaard. Na de aanleg van een prachtig zwembad zijn wij nu zo ver dat wij liefhebbers van het Franse leven letterlijk en figuurlijk kunnen laten genieten.

Wij kunnen onze gasten het volgende bieden:
'Les Ramiers', een chambre d'hôte,
'Les Tourterelles', een chambre d'hôte,
'Les Colombes', een appartement/gite voor maximaal vier personen.

Het is mogelijk om de kamers en het appartement te huren als groepsaccommodatie voor maximaal acht personen.

Onze gasten kunnen gebruik maken van de tuin rondom ons huis. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant van ons huis zijn een aantal terrasjes die de mogelijkheid bieden om te genieten van de rust en het weidse uitzicht op de Alpes de Haute Provence. Uiteraard kunnen onze gasten vrij gebruik maken van het zwembad. Verder hebben wij in de ontvangstkamer/zitkamer diverse folders en brochures met activiteiten, evenementen en excursiemogelijkheden. Zo kunt u in de omgeving van 'Les Deux Pigeons' o.a. zweefvliegen, paardrijden, fietsen, wandelen of golfen. Een aantal keren per week wordt er een heerlijk regionaal gerecht bereid en kunnen de chambre d'hôtes en appartement/gite gasten aanschuiven aan tafel bij de gastheer en gastvrouw (table d'hôte).

Genoeg mogelijkheden dus voor een aangenaam verblijf in de Provence. Wij hopen u binnenkort in 'Les Deux Pigeons' te mogen begroeten.

Jan en Marijke Wijte
Les Deux Pigeons

bijgebouw

terras

duifjes

zonnebloemen