Omgeving

Enkele kilometers ten noorden van het gezellige en historische stadje Sisteron ligt het dorpje Vaumeilh, verscholen tussen de heuvels van de Alpes de Haute-Provence; een gebied dat zich naast een geweldig klimaat kenmerkt door heuvels, bergen en vlaktes aan de oevers van rivieren o.a. de Durance en de Sasse. Les Deux Pigeons ligt op zo'n vlakte langs de Durance met een prachtig uitzicht op de heuvels en de bergen rondom. De directe omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandel-, fiets- en autotochten in de natuur en het bezoeken van steden en dorpen.

Cultuur

Een bezoek aan de Citadel van Sisteron is beslist een aanrader. Het museum Terre et Temps geeft een goed beeld van de geschiedenis van deze stad en haar omgeving. Daarnaast heeft elke stad en elk dorpje zijn eigen kenmerkende weekmarkt, brocante en dorpsfeest. Een uurtje rijden is bijvoorbeeld voldoende om te genieten van de prachtige stad Aix en Provence met zijn musea, kerken, terrassen en winkels en nog een half uurtje verder kunt u in Marseille neerstrijken op een terrasje aan de oude haven.

Natuur

Bezoek in de omgeving de Gorges de Verdon, Gorges de la Nesque, de meren van St. Croix en Serre Ponçon en de onverbiddelijke 'witte dame', de Mont Ventoux. De lavendelvelden bij Valensole en Sault, de fruit- en wijnroutes en de talrijke pittoreske dorpjes zoals Cucheron, het okerdorpje Roussilon, Banon, Lourmarin en Bonnieux zijn de moeite van een bezoekje meer dan waard.

Zweefvliegen

Het internationaal bekende zweefvliegveld van Vaumeilh ligt op 1200m afstand van Les Deux Pigeons. Hier kunt u zweefvliegen en een rondvlucht maken boven dit schitterende gebied. In de directe omgeving zijn ook mogelijkheden voor deltavliegen en parapente. Door de sterke thermiek kan het "overlandvliegen" uitstekend beoefend worden.

Uitgaan

In Sisteron en omgeving zijn vele mogelijkheden om te genieten van de streekeigen heerlijkheden al of niet op zonnige terrasjes en diverse restaurants. Probeer eens "pieds et paquets", agneau de Sisteron, calissons, nougat, lavendelhoning, fougasse á l'anchois of de overheerlijke fromage de chèvre o.a. uit het plaatsje Banon. De vele dorps- en stadsfeesten zorgen voor veel muzikale ontspanning. De nationale feestdag 14 juli wordt overal uitbundig gevierd. Daarnaast kent Sisteron nog "Les Rues en Fête", een zomerse gebeurtenis met diverse muziek- en theaterpodia op allerlei plaatsen in de stad. Ook kan er ingetekend worden voor één of meerdere concerten / voorstellingen in het openluchttheater bij de Citadel.

Sport

Vanuit Les Deux Pigeons kunt u prachtige wandelingen maken bv. langs het riviertje de Syriez, omhoog de berg de Hungry op of verderop de wat steilere bergen bedwingen. In Sisteron is gelegenheid tot het beoefenen van de klimsport. Voor een verkoeling kunt u uiteraard terecht in ons eigen zwembad, maar in Sisteron is een, gratis toegankelijk, prachtig gelegen "plan d'eau" met zon- en speelweiden en uitzicht op de Citadel. Ten noorden van Laragne, bij het Lac de Riou, kunt u waterfietsen, kano's en surfplanken huren. De Gorges van Verdon, de la Nesque en Méouge zijn bij uitstek geschikt voor wandelen, vissen, baden en kanoën. Voor wie een "balletje wil slaan" zijn in Digne en Gap prachtig gelegen golfterreinen aanwezig met 9 en 18 holes. Paardrijders kunnen terecht in Orpierre, Ribiers en Saint Etienne les Orgues. In St.Jean Montclar, vlak bij het Lac de Serre Ponçon, kan in de maanden november t/m maart op diverse pistes volop geskied worden. Skimateriaal kan ter plekke gehuurd worden. In de zomermaanden is het een prachtig wandelgebied. Voor de wielerfans: In de afgelopen 3 jaar is de Tour de France al twee keer langs onze oprit voorbij geflitst. De omgeving leent zich uitstekend voor fiets- en ATB tochten.

Les Deux Pigeons

Jan en Marijke Wijte
Les Deux Pigeons
126 Chemin du Pigeonnier
04200 Vaumeilh
France

Tel.: + 33 7 8614 3667 / + 31 6 8131 1090
Email: info@lesdeuxpigeons.com

Scroll naar boven